26 Kasım 2009 Perşembe

Google’ın İnternet 2020: Değişen Dünya Etkinliği

İnternet dünyasından birçok önemli isim, geçen hafta Google tarafından organize edilen İnternet 2020: Değişen Dünya Etkinliği için Türkiye’de idi. ICQ ’nun kurucusu Yossi Vardi, Google’dan AdWords algoritmasının yaratıcısı ünlü ekonomist Hal Varian ve Avrupa Arama Ürün Direktörü Tom Stocky, comScore Avrupa’dan Sorumlu Başkan Yardımcısı Jack Flanagan gibi yurtdışından isimlerin yanı sıra Mynet kurucusu Emre Kurttepeli, IAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Erden ve Reklamcılar Derneği Başkanı Yiğit Şardan’ın konuşmacı olduğu etkinlik hakkındaki daha detaylı bilgilere farklı bloglarda ulaşabilirsiniz.

Aklımda kalan birkaç noktayı paylaşmak istedim:

Hal Varian’ın Google’daki otomotiv sektörüne ait aramaların markaların satışları ile paralel bir trend izlediğini gösteren sunumu çok etkileyici idi. Tabi kendisinin ünlü bir ekonomi profesörü olduğunu hatırlatıp sunumunun da biraz akademik kaldığını ekleyeyim. Konu ile ilgili çalışmalara buradan ulaşabilirsiniz.

comScore Başkan Yardımcısı Jack Flanagan’ın sunumunda ortaya çıkan tablo, Türkiye’de İnternet’te geçirilen zaman konusunda çok ileride olduğumuz fakat bunun büyük oranda eğlence ve iletişim amaçlı kullanımdan kaynaklanması idi. Sunuma buradan ulaşabilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder